Ideat ja ohjeet

Luonnonkivi
Vinkit

Luonnonkivi osana maisemasuunnittelua

Maisemasuunnittelu on taiteenlaji, jossa luodaan esteettisesti miellyttäviä ja toimivia ulkotiloja, jotka heijastavat asukkaiden henkilökohtaista tyyliä ja tarpeita. Yksi ikiaikainen ja yhä suositumpi materiaali maisemasuunnittelussa on luonnonkivi.

Lue lisää »
Kestävä nurmikko
Vinkit

Nurmikon hoito

Nurmikon hoito on taitolaji, joka vaatii huolellisuutta, oikea-aikaisuutta ja tietämystä. Hyvin hoidettu nurmikko ei ainoastaan luo silmäniloa vaan pitää myös erilaiset rikkakasvit sekä sammaleen pois pihanurmelta.

Lue lisää »
Kuorikatteen käyttö
Artikkelit

Kuorikatteen käyttö ja edut puutarhassa

Puutarhassa jokainen elementti palvelee tarkoitustaan, olipa kyseessä kasvien ravitsemus, esteettinen ilme tai käytännön toiminnot kuten maaperän suojaus. Yksi monipuolisimmista materiaaleista, joka yhdistää nämä kaikki ominaisuudet, on kuorikate.

Lue lisää »
Kasvimaan perustaminen
Artikkelit

Kasvimaan perustaminen

Kasvimaan perustaminen on upea tapa tuoda luonto lähemmäs kotia ja nauttia itse kasvatetuista vihanneksista ja yrteistä. Olitpa sitten kokenut puutarhuri tai aloittelija, kasvimaan perustaminen tarjoaa monia etuja – se parantaa maaperää, edistää luonnon monimuotoisuutta ja antaa mahdollisuuden kasvattaa terveellistä ruokaa omassa pihassa.

Lue lisää »
Eroosion hallinta
Artikkelit

Eroosion hallinta: Parhaat käytännöt ja materiaalit

Eroosion hallinta on keskeinen osa maiseman ja ympäristön suojelua, erityisesti alueilla, joilla veden ja tuulen aiheuttamat maaperän kulumiset ovat yleisiä. Maaperän kuluminen ei ole pelkästään näkyvä ongelma, vaan se vaikuttaa koko ekosysteemin terveyteen ja kestävyyteen.

Lue lisää »
Kompostointi
Artikkelit

Kompostointi: Ympäristön ja puutarhan pelastaja

Kompostointi ei ole vain trendikästä, vaan myös äärimmäisen hyödyllistä niin omalle puutarhallesi kuin ympäristöllekin. Uuden jätelain 2024 myötä kompostoinnin merkitys korostuu entisestään, sillä se tarjoaa ekologisen tavan käsitellä kotitalouksien biojätteitä.

Lue lisää »